Röszkénél újra bevándorlók tömege épít sátortábort - Idomeni a magyar határra költözik? - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Röszkénél újra bevándorlók tömege épít sátortábort - Idomeni a magyar határra költözik?

Share This

Egyre több bevándorló torlódik a magyar-szerb határnál, Horgos és Röszke határában: már több mint 250-en várnak arra, hogy beléphessenek Magyarország területére. A brüsszeli terrortámadások óta – biztonsági okokra hivatkozva – a magyar hatóságok naponta még mindig 30 új európait regisztrálnak.


Akár a "Walking Dead" vagy a "World War Z" is lehetne, de sajnos ez a valóság.



Szerbiában jelenleg 2500 migráns tartózkodhat
– számolt be az M1 tudósítója -, ők a nyugat-balkáni migrációs útvonal lezárása után rekedtek az országban. Közülük sokan új útvonalakat keresnek, hogy Nyugat-Európába jussanak.


Horgosnál többségében afgán betolakodók várakoznak kitartóan. Arra várnak, hogy esetleg a magyar hatóságok “megkegyelmezzenek rajtuk” és beengedjék őket az országba. Embercsempészekre a többségnek már nincs pénze, hiszen több ezer eurót elkérhetnek tőlük – mondta a tudósító.

A röszkei tranzitzóna délvidéki oldalán jelenleg körülbelül 200-250-en lehetnek. A segélyszervezetek szerint ez a szám a következő napokban emelkedni fog.


Folyamatos és növekvő migrációs nyomás érzékelhető a magyar-szerb határon – erősítette meg a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteken budapesti sajtótájékoztatóján. Bakondi György elmondta, alapvetően az erőszakos – azaz a kerítés megrongálásával járó – tiltott határátlépési kísérlet a jellemző.

Az embercsempészet is erősödött, az esetek egy része nem a “magyar határ” átlépésére irányul, hanem Macedóniából Szerbiába szállítják a migránsokat személyenként ezer euró körüli összeg ellenében – tette hozzá.

Hosszú távra rendezkednek be a Híradó szakemberei is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT