Agresszív NATO-terjeszkedés: A hidegháború óta legnagyobb hadgyakorlatát kezdte meg Kelet-Európában - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Agresszív NATO-terjeszkedés: A hidegháború óta legnagyobb hadgyakorlatát kezdte meg Kelet-Európában

Share This

"A hidegháború óta a NATO Anaconda - 2016 néven a legnagyobb hadgyakorlatát kezdte meg Kelet-Európában" címmel a Guardian brit lap arról ír, hogy a szövetség erőt kíván mutatni az orosz agresszivitással szemben. Természetesen az más kérdés, hogy jelenleg agresszív lépéseket és terjeszkedést egyedül az Észak-Atlanti Katonai Tömb részéről tapasztalunk Oroszország irányába.....
Az oroszok számlájára egyedül a Krím megvédése róható fel, mely térség mint tudjuk szinte egyhangú népszavazással csatlakozott Oroszországhoz. Ezáltal meg is menekült a kijevi nyugati bábkormány / újfasiszta 'jobbszektoros' junta támadásaitól, nem úgy, mint a Donbass Kelet-Ukrajna térsége...
Mindemellett természetesen stratégiai fontosságú Oroszország számára a Krím, mint földrajzi egység a Fekete-tengeri kijárathoz és mint színtiszta oroszok lakta terület. (szerk.megj) 


A lengyelországi hadgyakorlatok tíz napig tartanak. 31 ezer katona és 24 országból több ezer harci jármű vesz részt benne. Szakértők azonban óvnak attól, hogy Moszkva támadóan reagálhat, ha valami félresikerül.


A Sputnik portál viszont arról ír, hogy a NATO-csapatoknak az orosz határ menti felvonulását Moszkva fő fenyegetésnek tekinti, de Lavrov orosz külügyminiszter szerint ez nem jelenti azt, hogy Oroszország bármikor is megtámadna egy NATO-tagállamot, idézi őt az orosz hírügynökség. Lavrov kijelentette:



  „Biztonsági doktrínánk egyértelműen leszögezi, hogy az egyik fő fenyegetettség a NATO további keleti bővítése. Szeretném még egyszer hangsúlyozni, hogy nem a NATO létét tekintjük fenyegetésnek, hanem azt, ahogyan e katonai szövetség a gyakorlatban működik.”


Forrás: The Guardian / Sputnik / 888.hu
Alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT