Agresszív NATO-terjeszkedés: Kanada szintén csapatokat küld az orosz határhoz a NATO keretében - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Agresszív NATO-terjeszkedés: Kanada szintén csapatokat küld az orosz határhoz a NATO keretében

Share This

A kanadai védelmi minisztérium és a külügyminisztérium közös közleményben jelentette be csütörtökön, hogy Ottawa csapatokat küld Kelet-Európába a NATO keretében, de részleteket nem tett közzé.

A négyezer fős NATO-erőt, amelynek fő célja az elrettentés, az orosz határ közelébe telepítik majd.
A CBC kanadai televízió információi szerint az észak-atlanti szövetség katonáit valószínűleg Lettországba telepítik. Justin Trudeau kanadai miniszterelnök a jövő héten Lengyelországban tartandó NATO-csúcson tájékoztatja a partnereket a részletekről.

Harjit Sajjan, Kanada védelmi minisztere és Stéphane Dion külügyminiszter a közös közleményben hangsúlyozza: országuk vállvetve dolgozik NATO-szövetségeseivel azon, hogy mindenféle agressziótól elrettentsenek, és biztosítsák a békét Európában. Ebben Kanada “vezető szerepet” kíván vállalni, és “rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy vezető szerepet vállalhatunk” – szögezi le a két miniszter.

Barack Obama amerikai elnök szerdán a kanadai kormányfővel és a mexikói államfővel találkozott Ottawában, majd a helyi parlamentben mondott beszédet, amelyben nagyobb NATO-hozzájárulásra szólította fel Kanadát.

Mint az Önök NATO-szövetségese és barátja, hadd mondjam el, hogy nagyobb biztonságban leszünk, ha valamennyi NATO-tagország, köztük Kanada is, teljes mértékben hozzájárul közös biztonságunkhoz. A kanadai fegyveres erők kiválóak, ezért engedtessék meg, hogy kimondjam: a világnak több Kanadára van szüksége, a NATO-nak több Kanadára van szüksége” – hangoztatta Obama lapjelentések szerint.

Jens Stoltenberg, a NATO-főtitkára a kanadai CBC televízió Hatalom és politika című tekintélyes politikai műsorának adott – pár nappal ezelőtt sugárzott – interjújában szintén utalt arra, hogy a katonai szövetség nagyobb szerepvállalásra számít Kanada részéről.

Forrás: Oroszhírek.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT