Ez ütni fog! A britek érdeke az, hogy ne legyen egységes Európa - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Ez ütni fog! A britek érdeke az, hogy ne legyen egységes Európa

Share This

A nagy sikerű "Igenis, miniszter úr!"-ban a Nigel Hawthorne által alakított Sir Humphrey Appleby államtitkár fejti ki, hogy Nagy-Britannia külpolitikájának alapvető célja immáron ötszáz éve változatlan:
NE LEGYEN EGYSÉGES EURÓPA 

Nagy-Britannia külpolitikájának alapvető célja immáron 500 éve változatlan: Ne legyen egységes Európa!
Ezért harcoltunk a hollandokkal a spanyolok ellen, a németekkel a franciák ellen, a franciákkal és olaszokkal a németek ellen, majd a franciákkal a németek és olaszok ellen.
Oszd meg és uralkodj rajta!
Miért változtassunk ezen az elven, hisz eddig remekül bevált.

Ez napjaink irányelve is!
 Ahhoz, hogy megbontsuk az egységet, belülre kellett kerülnünk. Kívülről hiába akartunk robbantani, nem sikerült. De most, hogy bent vagyunk, a disznók reggelijévé válhat egész Európa. Összeugrasztjuk a németeket a franciákkal, a franciákat az olaszokkal, az olaszokat a hollandokkal.Minden olyan, mint régen...”
– fejti ki a brit külpolitika Európa-ellenességét Appleby.

- De akkor miért kardoskodunk a létszámbővítés mellett? 
Ez az egész ugyanúgy működik, mint az ENSZ. Minél több tagja van, annál több probléma merül fel, a szervezet pedig hatástalanná és impotenssé válik. 



A sorozat 1980-tól 1988-ig öt évadot élt meg, illetve egy karácsonyi különkiadást. Az akkoriban kormányzó Margaret Thatcher is a kedvenc tv-műsorának mondta, 2004-ben pedig Nagy-Britannia hatodik legjobb tévésorozatának választották.

A történet egy whitehalli kormányhivatali irodában indul, majd a negyedik évadtól a Downing Street 10 alatt, a miniszterelnöki rezidencián folytatódik. A sorozat Jim Hacker miniszteri karrierjét követi végig, aki mellett végig ott van államtitkára, Sir Humphrey Appleby és személyi titkára, Bernard Woolley. Hármójuk interakcióján keresztül nyújt bepillantást a sorozat a brit politika világába. A politika iránt érdeklődők számára kihagyhatatlan sorozat.

Alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT