Őrületbe váltott a liberális hiszti, de hasonlítsuk csak össze Obama és Trump politikáját - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Őrületbe váltott a liberális hiszti, de hasonlítsuk csak össze Obama és Trump politikáját

Share This


Teljesen talajt vesztett az amerikai és európai balliberális véleményformáló réteg. Soha nem látott hevességgel támadják Trump ideiglenes beutazást korlátozó rendeletét, amelyet az amerikai közvélemény többsége helyesel. Olyan érveket hoznak fel, amiket ugyan egyes bírók elfogadtak, de erkölcsi értelemben nonszensznek hangzanak és tökéletesen szemben állnak Amerika, általuk korábban elfogadott történelmi gyakorlatával és biztonsági érdekeivel és nem utolsó sorban az elnök jogaival.

Obama a mosolygós tömeggyilkos

Obama tízszer annyi drón akciót rendelt el, mint elődje Bush. Ezekben az akciókban csak Pakisztánban minimum 781 civil áldozat volt, közülük legalább 175 gyerek. A szíriai légicsapásokban 680 civil áldozattal számoltak már 2015-ben.
A számokon persze nem kell meglepődni, még akkor sem, hogy bármelyik horvát politikus 50 évet kapna érte Hágában. Az USA és a nyugat kvázi háborúban áll ezekkel az országokkal, ha nem is mindig a hivatalos kormányokkal, de magukat sokszor annak tekintő szervezetekkel. Obama Iránnal sem bánt kesztyűs kézzel. 2012-ben háborúval fenyegette meg őket, mondván: „Nem fogok tétovázni, ha szükségessé válik az erő alkalmazása az USA érdekeinek megvédésére.”

Az, hogy mi az USA érdeke, pedig senki más nem határozza meg, csak maga az USA. Ez pedig így is van rendjén, minden ország esetében. Az USA elnökének legfontosabb feladata, hogy garantálja országa polgárainak biztonságát. Amikor egy ország háborúban áll más országokkal sok minden megengedhető válik a biztonság érdekében. Az USA elnökei például úgy ítélték meg, szükséges fenntartani a világ közvéleményének egy része által mélyen elítélt Guantánamói tábort, ahol válogatott kínzásokkal próbálták kiszedni az elfogott muszlimokból az USA biztonsága szempontjából fontos információkat. Obama, aki hevesen támadta jelöltként a tábort balliberális médiájával együtt, elnökként úgy döntött, Guantánamo fontos az USA biztonsága szempontjából. Nem csodálkozhatunk rajta, hiszen az USA háborúban állt. Háborúban pedig mások a szabályok. Például azt is megértette a világ, hogy Pearl Harbor után az USA japánjait, még ha állampolgárok voltak is táborokba zárták, hogy ne tudjanak szervezkedni, kémkedni.


Obama a migránsellenes
Az Obama-adminisztráció idején csak a 2011-es évben 400 ezer illegális bevándorlót deportáltak az USA-ból (ennél többet egyetlen elnök alatt sem). Teljes kormányzása alatt jóval több, mint egymilliót.
A deportálás menete rendkívül megalázó, de az USA nemzetbiztonsága számára fontos feladat.
A program neve „Tedd biztonságossá a közösségeket”. Az elfogott feltételezhetően illegális bevándorlókat a Belbiztonsági Hivatal táboraiba szállítják, ahol meglehetősen embertelen körülmények között tartják, majd visszaküldik őket saját hazájukba.


Az USA más módon is védi biztonságát. A bevándorlás rendkívül korlátozott és ellenőrzött folyamat. Ebben első helyen nem a humánum, hanem kizárólag az USA érdekei állnak. Nemzetbiztonsági és gazdasági érdekek. Vagyis nagyon erős ellenőrzés és válogatás után jöhetnek csak migránsok, akár a háború sújtotta övezetekből is. Szíriai migránsok ellenőrizetlen bevándorlása csak a határon való lelövés kockáztatásával vállalható, ahogy néhány esetben mexikói illegális bevándorlókat le is lőttek az Obama adminisztráció ideje alatt.

Az USA-ban gyakorlatilag történelmileg nemzeti konszenzus van arról, hogy a migráció csak az USA érdekeinek megfelelően történhet. Ennek megfelelően az USA csak 10 ezer szíriai menekült befogadását vállalta Obama alatt, ami meglehetősen alacsony az európai országokhoz képest. Természetesen ezeket nem sorsolás, vagy elsőbbségi alapon döntik el, hanem válogatással. Közöttük meglehetősen kevés az írni-olvasni nem tudó, nyelveket egyáltalán nem beszélő agysebész. Azok mind Európába jutnak.

Ez nem elég a biztonsághoz

A terjedő mém szerint Obama felhívja Trumpot a beutazás korlátozása ügyében. Beszélgetésük így hangzik:


Trump: - Ez csak ideiglenes intézkedés.

Obama: - Trump, nem tilthatod ki a muszlimokat.

Trump: - Mit kéne akkor tennem?

Obama: - Amit minden USA elnök szokott.

Trump: - Mit?

Obama: - Bombázd le őket!


Valószínűleg ennél semmi sem foglalja jobban össze a Trump intézkedéseivel szembeni ellenállás nevetséges voltát. Obama civileket gyilkolt, rabokat kínzott meg, migránsokat deportált, korlátozta a bevándorlást, mégis ballibsi hős maradt.

A probléma nem Obama intézkedéseivel volt, vagy azzal, hogy azok az amerikai érdekek szemszögéből erkölcsileg elítélhetők lennének, hanem azzal, hogy nem voltak eléggé hatékonyak. Az USA-ban muszlimok terrorakciókat hajtottak végre Obama alatt, az ottani imámok a keresztények legyilkolására szólítottak fel. Ahhoz, hogy ez megakadályozható legyen, úgy tűnik többre van szükség. Trump valamivel többet akar, de nem szegi meg az USA elnökeinek a biztonság érdekében hozott intézkedéseinek hagyományait. Sem vallási, sem faji alapon nem diszkriminál, hanem az USA-val effektíve konfliktusban álló országokból korlátozza tovább az amúgy is szigorúan ellenőrzött beutazást, egyelőre ideiglenesen 120 napra.

Démonok
Obama és Trump intézkedéseinek összevetéséből jól látszik, hogy nem erkölcsi, vagy jogi alapon küzd a balliberális véleményformáló réteg Trump ellen. Saját maguk által teremtett démonokat üldöznek. Érveket próbálnak találni, hogy gyűlölhessék és elítélhessek a nekik nem tetsző új politikai garnitúrát, nem lényeges, hogy azok valóságosak vagy csak kitaláltak.
A kutatások szerint az USA lakosainak többsége támogatja az utazási korlátozást. Ez persze önmagában még nem igazol egy intézkedést, de nem is teszi azonnal elítélhetővé.
A balliberális közvélemény hisztérikus állapotba került és nem találja a gyógyszerét. Nem képes elfogadni, hogy elvesztették a választást, továbbra is úgy tesznek, mintha ő erkölcsi értékítéleteik lennének kizárólagosak, nem értik, hogy már nem ezek határozzák meg, vagy korlátozzák az USA politikai döntéseit. Ezért démonokat alkottak és üldözik őket.


Hirtelen egy másik univerzumba, vagy dimenzióba kerültek, amiben minden másnak látszik, mint amilyen előtte volt, annak ellenére, hogy pont ugyanaz. Évi 400 ezer migráns brutális deportálása helyett egy fal építése, amivel elkerülhető a deportálás, brutális embertelen tettnek látszik. A kvázi háborús ellenfelek országaiból való beutazás korlátozása, szigorúbb ellenőrzése, vagyis erősebb ellenőrzése hihetetlen bűnné válik, sokkal jobb lenne, ha csak a légicsapások számát növelnék és még több civilt ölnének meg, de beengednék, aki még esetleg megmarad, hogy az még dühösebb legyen az USA-ra és még nagyobb eséllyel kövessen el merényletet. Az USA biztonságára veszélyes egyének kínzása rendben, de a beutazásuk megtiltása nem OK. Vajon a ballibsi démonok csak simán a tudathasadás jelei, vagy esetleg van még annyi média erejük, hogy valósággá tudják őket tenni, képesek-e még elérni, hogy minden átlagembernek az ő félelmeiktől rettegjen.

Egyelőre kitart az amerikai közvélemény, a józanok többségben vannak, mind a falat, mind a beutazási korlátozást támogatják. A nemzetközi média támadás azonban soha nem látott méretű és könnyen elképzelhető, hogy végül a fél világ ezeket a démonokat kergeti majd. Próbáljunk meg a másik félben maradni.

Forrás:
888.hu

(SBG Buddha - 
VilagHelyzete.com

JELENLEGI FB-oldal: Facebook.com/VilagHelyzete 
Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

Facebook által likvidált oldal: VilagHelyzete.com Awakening The World

Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Az elmúlt HÉT legnépszerűbb cikkei

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT