Az iszlám vallásoktatást általánossá tennék Németországban - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Az iszlám vallásoktatást általánossá tennék Németországban

Share This

A radikalizálódás elkerülése érdekében általánossá kellene tenni az iszlám vallásoktatást a német közoktatásban a Németországi Protestáns Egyház elnöke szerint.


A bajorországi evangélikus egyház püspöke, Heinrich Bedford-Stohm egy pénteki interjúban hangsúlyozta, hogy az oktatás

Heinrich Bedford-Strohm rámutatott, hogy Németországban valamennyi vallásnak összhangban kell lennie az alaptörvénnyel, így tiszteletben kell tartania a tolerancia, a vallásszabadság és a lelkiismereti szabadság elvét. Ennek a szabálynak az érvényesülését pedig úgy lehet a legjobban biztosítani, ha a vallási ismeretek átadását az állam oktatási feladatának részeként határozzák meg.

A Németországi Protestáns Egyház elnöke, Heilbronner Stimme a lapinterjúban hozzátette, hogy meg kell adni a lehetőséget a muszlim iskolásoknak, hogy kritikai hozzáállással közelíthessék meg vallásuk tanításait, hagyományait. Erre szolgál a szervezett iskolai oktatás, amelynek köszönhetően

Magát az oktatási tevékenységet a vallási szervezetek hatáskörébe kellene utalni, éppen úgy, mint a keresztény egyházak esetében, ehhez azonban a muzulmánoknak olyan módon kellene megszervezniük magukat, hogy egyértelmű legyen, mely intézmények, szervezetek az állam partnerei az oktatás területén – fejtette ki Stimme.

A tartományi oktatási és kulturális miniszterek konferenciájának adatai szerint a 16 közül 6 tartományban szerepel az iszlám vallásoktatás rendes tantárgyként a közoktatási tanrendben. Ezek olyan nyugati tartományok, – Alsó-Szászország, Baden-Württemberg, Bajorország, Észak-Rajna-Vesztfália és Rajna-vidék-Pfalz – melyekben a muzulmán közösség többsége él, de hiányzik közülük például Berlin és Saar-vidék, ahol ugyancsak számottevő a muszlimok aránya.

A 82 milliós Németországban nagyjából 4-4,5 millió muszlim él, többségük szunnita török. A bevándorlási válság révén a legóvatosabb becslések szerint is több mint félmillióval nőtt a muszlimok száma az országban.



Forrás: MTI / Zeit Online

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT