“Társadalmi felfordulásokat szítanak transzatlanti célok érdekében” - Soros így alakítaná át Magyarországot (Ulfkotte) - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

“Társadalmi felfordulásokat szítanak transzatlanti célok érdekében” - Soros így alakítaná át Magyarországot (Ulfkotte)

Share This

“Az 1913-ban alapított, jó hírű balliberális brit hetilap, a New Statesman már 2003-ban leleplezte egy hosszú cikkben azt, hogy Soros György kiket bíz meg vezetői feladatokkal az általa is finanszírozott, állítólag közhasznú szervezetekben: gyakran az amerikai titkosszolgálatok vagy titkosszolgálat-közeli szervezetek volt munkatársait, vagy a hadsereg egykori tagjait.” - állítja Udo Ulfkotte, a Frankfurter Allgemeine Zeitung volt vezető riportere a magyarul is megjelent Megvásárolt újságírók című könyvében. Hasonló vádakat fogalmazott meg néhány napja a volt macedón miniszterelnök is.

„Meglehet, nem jogos Soros Györgyöt - írja a New Statesman - fizetett CIA-ügynöknek állítani, ahogy némelyek tették.
Azonban kétség sem férhet hozzá, hogy cégei és az általa alapított civil szervezetek közvetlen szerepet játszanak az amerikai terjeszkedésben.

Ulfkotte szerint Soros és “a transzatlanti agytrösztök”, mint például a Külkapcsolatok Tanácsa (Council of Foreign Relations - CFR) elsősorban hatalom-stratégiai és gazdasági megfontolásokból igyekezetek államcsínyeket elindítani a volt keleti-blokk némely országában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, sőt időnként ők maguk indították el azokat.

A német újságíró azt állítja, hogy Soros György és az CFR más tagjai igyekeznek a saját gazdasági érdekeik számára kellemetlen választási eredményt a közvélemény előtt manipulációként beállítani, vagy tüntetések és tiltakozások szítására használjanak egy olyan incidenst, mint ami az “arab tavaszt” kirobbantotta Tunéziában, amikor egy zöldségárus felgyújtotta magát. Ezeket a tiltakozásokat igyekeznek addig fokozni, míg a hivatalban lévő kormány feladja és lemond vagy visszavonulót fúj.

A háttérben az a szándék húzódik meg, hogy az Egyesült Államok számára szimpatikus kormány kerüljön hatalomra, amely kiszolgálja Soros neoliberális gazdasági érdekeit.

- írja Ulfkotte.

A Der Freitag című lap ezt írja a Soros-féle puccs-gépezetről: 
“Soros híres arról, hogy az úgynevezett rendszerváltozásokban és forradalmakban való részvételét csak akkor ismeri el, ha az számára már nem jelent veszélyt. Amikor az események már történelemmé váltak, mint például a nyolcvanas évekbeli Szolidaritás Szakszervezet esetében Lengyelországban, vagy Szerbiában Milosevic kormányának jóval korábban eldöntött megbuktatása kapcsán, amelyet több száz millió dollárral támogatott. Soros utólag szívesen beismeri szerepét, sőt még kérkedik is vele. 
A rózsás forradalom esetében, Grúziában szintén közreműködött a Soros-gépezet, aminek következtében Szaakasvili elnök a milliárdos támogatásával hatalomra jutott. Később azonban Soros már elővigyázatosabb volt.
Az egyiptomi hatalmi harcok és a tunéziai jázminos forradalom zűrzavaraiban nem hallottunk „beismerő vallomást” az önjelölt emberbaráttól, akinek kedvenc időtöltése az, hogy feldúljon országokat és társadalmakat.”


“A felháborodás és a népharag állítólag spontán kitörései mindig eszközként szolgálnak arra, hogy


ne csak egész országokat, hanem teljes régiókat is az Egyesült Államok és egy maroknyi milliárdos szájíze szerint átalakítsanak.
- folytatja Ulfkotte, aki szerint a keleti-tömb egykori államaiban kitört korábbi „forradalmak” sem a népet szolgálták, hanem azt a szándékot, hogy a posztszovjet államokat kiszakítsák Oroszország érdekszférájából, és a nyugathoz (a NATO-hoz) csatolják azokat. 
A forradalmakat olyan nyugati milliárdosok alapítványai pénzelik, mint amilyenek a Rockefellerek és Soros György.”

Ulfkotte szerint “Soros Open Society Foundations (Nyílt Társadalom) nevű alapítványai a legfontosabb aktív szereplők közé tartoznak, ha idegen kormányokat népfelkelések által igyekeznek megbuktatni. Ehhez a transzatlanti agytrösztök biztosítják a szellemi táptalajt. És a vezető újságírók a mérvadó médiumokban Afganisztántól kezdve, Egyiptomon át Szíriáig, valamint Iraktól Ukrajnáig soha nem az adott ország népe érdekében értékelik a puccsokat és a katonai akciókat, hanem kizárólag Washington és néhány milliárdos hatalmi szempontjait szolgálva.”


Kapcsolódó cikkek:


Forrás: Udo Ulfkotte: Megvásárolt újságírók, Patmos Records, Budapest. 2015

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT