Súlyos helyzet: Az USA megtámadta Szíriát 60 rakétával-Oroszország az ENSZ Bt. összehívását követeli - Megérkeztek az első felvételek - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Súlyos helyzet: Az USA megtámadta Szíriát 60 rakétával-Oroszország az ENSZ Bt. összehívását követeli - Megérkeztek az első felvételek

Share This

Rendkívül súlyos a helyzet, miután az Egyesült Államok megtámadta éjszaka Szíriát 60 rakétával és porig rombolt egy légitámaszpontot! Az ENSZ Biztonsági Tanács azonnali összehívását követeli Oroszország.

Donald Trump arra kért mindenkit csatlakozzanak az USA-hoz a végső leszámolásban...

Egy idézet az elejére: 
Miért is Szíria ? 
"Izrael valódi hatalma nem az atomfegyverében van, hanem három ország összeomlásában rejlik : Szíria , Irak és Egyiptom."
- mondta ezt anno David Ben Gurion ( izraeli politikus, miniszterelnök). 

Miután az USA által felfegyverzett lázadó csoportok egyre inkább vereséget szenvednek Assad kormányerőivel szemben és az Iszlám Állam erői is szétporladni látszanak, az USA most stratégiát váltott és saját kezével (illetve egy szuverén ország megtámadásával) csapott oda, folytatva a háborút.

Még annak tudatában is, hogy Oroszország Szíria szövetségese és újabb közvetett konfrontáció jön létre a két nagyhatalom között... Sőt talán éppen ezzel a céllal veti be újra a vegyi fegyveres támadás eszközét! (lásd Irak)...
A lázadók és a különböző terrorcsoportok ünnepelve üdvözölték az amerikai támadást... (VilagHelyzete megj)..

Emlékezzetek vissza ezekre a 2013-ban írt VilagHelyzete cikkekre:

Ugyanez volt a helyzet, amikor az USA ki akarta provokálni a Szíriába bevonulást, de Oroszország megakadályozta azt: 




Idézek a 2013-as cikkemből: 

Valószínűleg amerikai hátterű terroristák követték el a vegyi támadást és Európa ellen is hasonlót terveztek, hogy ürügyet szolgáltassanak a támadáshoz. - írja a Reuters


- Nagy-Britannia bejelentette, hogy jogában áll csapást mérni Szíriára az ENSZ BT hozzájárulása nélkül


- Az orosz hadihajók megérkeztek és Törökországtól délre várakoznak


- Franciaország Szíriához küldte az egyik legújabb fregattot

- A szaúd-arábiai hadsereget harckészültségbe helyezték, a brit repülőgépek pedig Ciprusra készülnek

- "Izrael lángba borul, ha az USA támad" - közölte Irán. Katar már tele van amerikai katonákkal


AMERIKAI HÁTTERŰ TERRORISTÁK ÁLLHATNAK A VEGYI TÁMADÁS MÖGÖTT (2013)
 
"Az Egyesült Államok támogatta, hogy vegyi fegyvert vessenek be Szíriában, majd Aszad rezsimjére fogják" - adta hírül a Daily Mail kiszivárgott levelekre hivatkozva, melyek egyikében a "védelmi" minisztérium egyik szerződéses vállalkozója azt írja, a tervre rábólintott Washington. 


Obama többször egyértelművé tette, hogy a vegyi fegyver lesz az a "vörös vonal", aminek áthágása katonai akciót fog maga után vonni.
A nagy-britanniai székhelyű Britam Defence két vezetője között zajló levélváltásból kiderül, hogy Washington engedélyezett egy olyan akciót, melynek során Katar pénzt adott volna a szíriai "lázadóknak", hogy vegyi fegyvereket vásároljanak - derül ki a lap cikkéből.

A december 25-én kelt levélben az áll, hogy a cég Líbiából származó, szovjet gyártmányú fegyvereket szállítana Homszba, ahhoz hasonlókat, amivel Aszad erői is rendelkeznek. 

Oroszország összehívja az ENSZ Biztonsági tanácsát
"Putyin elnök a Szíria elleni amerikai légicsapásokat agressziónak tartja egy szuverén állam ellen, a nemzetközi jog megsértésének, amelyet ráadásul mondvacsinált ürüggyel hajtottak végre" - mondta Peszkov.

Moszkva kezdeményezte Szíria ügyében az ENSZ BT rendkívüli ülésének összehívását. Irán is elítélte az amerikai légitámadást, míg Nagy Britannia, Ausztrália, Törökország, Izrael és Németország üdvözölte és támogatásáról biztosította az amerikai beavatkozást.

"A legfontosabb Putyin véleménye szerint, hogy ez a lépés nem visz bennünket közelebb a végső célhoz a nemzetközi terrorizmussal vívott harcban, hanem ellenkezőleg, komoly akadályt jelent abban, hogy nemzetközi koalíciót hozzunk létre, és hogy hatékonyan szembeszálljunk ezzel a világméretű fenyegetéssel" – mondta a szóvivő.

A szíriai állami tévé amerikai agresszióként említette az USA rakétatámadását, valamint arról számolt be, hogy a támadás után tűz ütött ki a repülőtér területén, ami miatt egyébként a szabadban tárolt repülőgépek és a földi kiszolgálás eszközei is megsemmisültek.
Talal Barrazi, Homsz tartomány kormányzója azt közölte, hogy az amerikai támadás a fegyveres terrorista csoportok és az Iszlám Állam nevű terrorista szervezet céljait támogatja.

A szír tájékoztatás szerint a Szíriai Arab Hadsereg már régen megsemmisítette a teljes korábbi vegyi fegyver arzenálját és mindez az ENSZ felügyelet alatt zajlott 2014 augusztusában.


A távolban számos épségben maradt hangár és repülő látszik. 
A beton kifutópálya és utak láthatóan érintetlenül maradtak, csak kisebb károk keletkeztek rajtuk. 
9 repülő állomásozott a támaszponton, amikor a támadás érte. 
Repülőkre szerelhető rakéták és muníció, fegyverek maradtak épségben az amerikai légitámadás után. .

Forrás: VilagHelyzete.com

Kapcsolódó cikkek:

Az ISIS fedősztori titkos története - Kik kreálták és használják a rettegett Iszlám Államot
(
SBG Buddha - VilagHelyzete.com
JELENLEGI FB-oldal: Facebook.com/VilagHelyzete 
Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

Facebook által likvidált oldal: VilagHelyzete.com Awakening The World

Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Az elmúlt HÉT legnépszerűbb cikkei

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT