Fontos! Veterán hírszerzők levele Trumphoz: Nem történt szíriai vegyi támadás! Figyelmeztetjük az Oroszország elleni konfrontáció veszélyére - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Fontos! Veterán hírszerzők levele Trumphoz: Nem történt szíriai vegyi támadás! Figyelmeztetjük az Oroszország elleni konfrontáció veszélyére

Share This


Az amerikai titkosszolgálatok mintegy két tucat volt munkatársa nyílt levélben fordult Donald Trumphoz.

Ebben nyomatékkal hívták fel az amerikai elnök figyelmét arra, hogy gondolja át vádjait, melyek szerint a szíriai kormány felelős az Idlib tartományban végrehajtott mérges gáztámadás áldozataiért. Trumpot arra szólítják fel, hogy fejezze be veszélyes konfrontációját az oroszokkal.

A hírszerzők 2013-ban alapított szervezetük, a Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS – Veterán Hírszerzők a Józan Észért) írtak.

E szervezet főként a CIA-ban szolgált hírszerzőkből áll és céljuk, hogy a titkosszolgálati információkat ne használják fel céltudatos torzítással.
Megalakulásuk nyomán bemutatták, hogy az akkori Bush-kormány miként legitimálta az iraki háborút azzal, hogy ott állítólag tömegpusztító fegyvereket tárolnak.



A levél így kezdődik, és az ügy fontosságára tekintettel érdemes annak szó szerinti idézete:

„1. Azért írunk, hogy önt egyértelműen figyelmeztessük az Oroszország elleni fegyveres ellenségeskedés veszélyire. A veszély abban áll, hogy annak eszkalációja atomháborút robbanthat ki. Ennek a fenyegetése megnőtt a Szíria elleni megtorló támadás nyomán. Ön ugyanis azt állította, hogy április 4-én vegyi fegyveres támadást hajtottak végre szíriai polgárok ellen.

2. A környéken lévő amerikai katonákkal kapcsolatot tartók elmondták nekünk, hogy nem ez volt a helyzet. Semmiféle „vegyi fegyveres támadást” nem hajtottak végre szíriaiak.
Ezzel szemben egy szíriai repülőgép bombázta az al-Kaida szíriai lőszerraktárát. Ez, mint kiderült, tele volt káros vegyszerekkel. Egy erős szél e vegyszerekkel terhelt felhőt egy közeli falu felé sodorta. Sok ember halt meg.


3. Ezt megerősítette az orosz és a szíriai kormány, ami fontosabb annál, mint amit hinni látszik.

4. Még feltehetjük azt a kérdést is, vajon a Fehér Ház tábornokainknak előírta, mit jelentsenek?

5. Miután Putyin 2013-ban Asszadot sikeresen arról győzte meg, hogy adja fel vegyi fegyvereit, az amerikai hadsereg puszta hat hét alatt 600 tonnányi szíriai vegyi fegyvert semmisített meg. A vegyi fegyverek betiltásáért felelős ENSZ-szervezetnek (OPCW-UN) kellett szavatolnia, hogy valamennyi vegyi fegyvert elpusztítson – éppen úgy, mint amikor az ENSZ-ellenőrök kapták ezt az utasítást az iraki tömegpusztító fegyverek tekintetében”.

Végül pedig a 13-ik és a záró, 15-ik pont első mondatának szintén szó szerinti fordítása:

Így tehát olyan helyzetben vagyunk, amelyben az amerikai-orosz kapcsolatokat a „növekvő bizalom” állapotáról „az abszolút bizalmatlanság” stádiumába kergették.
Kétségtelen, hogy e nagy feszültségnek sokan örülnek, mivel ezek kiválóak a fegyverüzlet számára.
Eljött az ideje annak, hogy Oroszországgal a tények alapján folytatódjanak a tárgyalások, nem pedig a ’közösségi médiából’ származó kétes bizonyítékok alapján.

Forrás: RT Deutsch / Lovas István

FRISS VIDEÓ: 

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com
JELENLEGI FB-oldal: Facebook.com/VilagHelyzete 
Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

Facebook által likvidált oldal: VilagHelyzete.com Awakening The World

Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com

1 megjegyzés:

  1. a dögvész vigye el az osszes uzsoras zsodot.atomot nekik hagy tanuljak meg orokre.utana az usa nep szettepi mind ha nem takarodnak a hatalombol.mas ut nincs.500 db-ot a mocskoknak mindenhova.izraeltol new yorkig londonon at

    VálaszTörlés

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Az elmúlt HÉT legnépszerűbb cikkei

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT